GRRM börjar bli stor …

… när en av mina favoritkomiker på Saturday Night Live (när hon nu är/var med där?), sedan en tid tillbaka aktuell med serien Parks and Recreation, Amy Poehler, hyllar George R.R. Martin och, framför allt läser hans serie A Song of Ice and Fire, då är det på allvar (se bara här, i hennes krönika i Entertainment Weekly, EW).

George RR Martin på Finncon i Helsingfors, juli 2009.
George RR Martin. (Foto: Stefan Hagel)

Herr George listas också som en av årets (2011) underhållare av EW. Det har kort sagt varit ett bra år för denne författare.

Med lite tur, och tålamod, kanske det dyker upp en recension av hans böcker inom en snar framtid, men ett allmänt tips redan nu är att den som är intresserad av en komplex fantasyvärld kan ta sig an hans epos på svenska om man så vill (även om jag föredrar att läsa den på engelska), eftersom delarna 1,2 och 3 finns på just svenska och del 4, Kråkornas fest, når butikshyllorna i april nästa år. När del 5, A Dance with Dragons, utkommer på svenska vet jag inte, men förlaget och översättaren Louise Thulin lär ha tid på sig innan författaren blir klar med del 6.

Författare: Stefan

Författare, journalist, fotograf och antropolog, intresserad av berättelsen, berättandet, bilden och det skrivna ordet. Läser, observerar, tänker och skriver en hel del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: