Lite från GRRM:s värld(ar)

Min mycket gode vän, låt oss kalla honom Stefan, för det är precis vad han heter, tipsade mig så sent som igår om att George R. R. Martin har läst ett kortare stycke ur den kommande boken The Winds of Winter. Det rör sig om ett Victarion-kapitel. (För er som ännu inte läst de föregående delarna innehåller uppläsningen givetvis spoilers. Be warned!) Ni hittar själva uppläsningen de sista nio minuterna i det tredje intervjuavsnittet (kallat Part, the Third). Så … leta härifrån eller gå direkt till Youtubes länk och spola fram till de sista nio minuterna, som sagt. Läs gärna utdraget ur Theon-kapitlet (ur The Winds of Winter) som ligger uppe på GRRM:s egen hemsida.

Som om inte det vore nog har en bror till en vän, låt oss kalla honom Björn, sänt en länk med ett slags trailer till det kommande datorspelet Game of Thrones. Det är inget jag kommer att spela, men jag spelar å andra sidan inte datorspel, annat än möjligen schack.

Jaha, som om inte det vore nog släppte HBO en 22 minuter lång ”minidokumentär”, med inslag från säsong 1, med skådis- och producentintervjuer och med inslag från säsong 2. Ett annat tips är förstås att gå in på HBO:s hemsida, där tv-bolaget släpper mängder med info om Game of Thrones.

Det finns också en intervju upplagd den 15 mars på Martins egen blogg, där han pratar lite om författarskapet i stort och, förstås, lite om skrivandet av A Song of Ice and Fire-serien.

Beträffande den världsbok om A Song of Ice and Fires länder och geografi och kulturer och annat, den som Westeros.org-skaparna Elio och Linda skriver med benäget tillstånd och stor uppmuntran av GRRM (och rentav får lite inputs från), skriver The Wertzone på ett bra, sammanfattande sätt här. Det absolut viktigaste är väl releasedatumet av The Lands of Ice and Fire, som för tillfället är satt till 30 oktober 2012, om man får tro förlaget självt.

Författare: Stefan

Författare, journalist, fotograf och antropolog, intresserad av berättelsen, berättandet, bilden och det skrivna ordet. Läser, observerar, tänker och skriver en hel del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: