Omslaget till A Memory of Light

A Memory of Light (omslag av Michael Whelan)

Japp, nu är det ute – Michael Whelans omslag till A Memory of Light, den sista skälvande delen i fantasyeposet The Wheel of Time.
Förlaget Tor hade länge tänkt att ha Darrell K Sweets omslag, men tyvärr gick han bort i december 2011, något som fick förlaget att söka efter en ny konstnär. Valet föll alltså på den inte helt obekante Michael Whelan, som gjort mängder med omslag och annat, inte minst till Brandon Sandersons The Way of Kings, den första delen i serien The Stormlight Archive.
Det är ju nämnde Sanderson som skrivit de två senast utkomna delarna i den bortgångne Robert Jordans The Wheel of Time-serie: The Gathering Storm (2009) och Towers of Midnight (2010). Givetvis avslutar Sanderson hela serien med A Memory of Light, som enligt Tor släpps den 8 januari nästa år.
En trevlig detalj som man får ta del av på Tors hemsida är hur Michael Whelans arbete med och tankar kring omslaget sett ut, och hur han arbetade fram det fulla omslaget.

Författare: Stefan

Författare, journalist, fotograf och antropolog, intresserad av berättelsen, berättandet, bilden och det skrivna ordet. Läser, observerar, tänker och skriver en hel del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: