Sanderson läste ur A Memory of Light

Här är lite godis för fans och läsare av Robert Jordans/Brandon Sandersons Wheel of Time-epos.
Det var under den gångna helgens DragonCon i Atlanta, Georgia, som Brandon Sanderson läste lite ur kapitel elva från den kommande sista delen i serien, A Memory of Light. Det behöver kanske inte skrivas, men för er som inte har läst allting fram till och med den näst sista delen, så kan man lugnt utfärda en spoilervarning.

Men tydligen var inte läsningen det enda i Wheel of Time-väg som Brandon Sanderson berörde på nämnda DragonCon. Nej, han pratade också om arbetet kring A Memory of Light under en liten frågestund.
Bland annat kunde B Sanderson avslöja att varje prolog i de tre senaste delarna, det vill säga de Sanderson är inblandade i, innehåller varsin scen skriven av Robert Jordan. Att scenen med bonden i The Gathering Storm skrivits av Jordan är känt sedan tidigare, men kanske inte att han även skrev scenen som inkluderar soldaterna i tornet i ett av gränslanden. Vilken scen Jordan skrev i A Memory of Light-prologen avslöjade inte Sanderson, så det får framtiden utvisa.

Författare: Stefan

Författare, journalist, fotograf och antropolog, intresserad av berättelsen, berättandet, bilden och det skrivna ordet. Läser, observerar, tänker och skriver en hel del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: