Berättelserna om Skivvärlden fortsätter

Terry … Förlåt sir Terry Pratchett, den med all rätta geniförklarade upphovsmannen till alla Skivvärlden-böckerna har ju som bekant en variant av den fruktansvärda sjukdomen alzheimers. Han fick diagnosen 2007 och många fruktade att han inom kort skulle tvingas lämna skrivandet och Skivvärlden därhän.
Så här fem år senare är han fortfarande ruskigt produktiv, men då gåtan med varför alzheimers uppstår eller hur sjukdomen botas ännu är olöst, har han i en intervju i New Statesmen sagt att ”the Discworld is safe in my daughter’s hands”. (Se även Tors nyhetsbrev). Han kommer med andra ord att lämna över Skivvärlden till sin dotter.

Rhianna Pratchett har haft skrivandet som yrke i tolv år och har skrivit för bland annat PC Zone Magazine och The Guardian. 2007 nominerades hennes arbete med Heavenly Sword för en BAFTA och året därpå vann hon ett pris för bästa videospelsmanus för spelet Overlord. Hon har med andra ord meriter att falla tillbaka på, så hennes far har antagligen helt rätt.
Just nu håller Rhianna på med den kommande tv-serien om Skivvärlden, kallad The Watch, så hon är redan involverad i faderns världsbygge.
Hon tar över skrivandet av böckerna i den världen så fort sir Terry själv anser/inser att han inte längre kan skriva mer, vilket tyvärr verkar vara rätt snart om man ska tolka intervjun i New Statesmen på rätt sätt.

Läs mer om Rhianna Pratchett här.

Författare: Stefan

Författare, journalist, fotograf och antropolog, intresserad av berättelsen, berättandet, bilden och det skrivna ordet. Läser, observerar, tänker och skriver en hel del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: