Skriv en sf-novell och vinn 10.000 kronor!

Jag snubblade över en trevlig liten nyhet på SF-Bokhandelns hemsida. En novellpristävling. Skriv en science fiction-novell och ge dig själv den ypperliga chansen att vinna en skön slant. Eller 10.000 sköna slantar, närmare bestämt.
Det är SF-Bokhandeln och Mix förlag som utlyser novelltävlingen utifrån frågan: ”Finns det ingen science fiction på svenska?”

Ibland tänker vi att vi som bor på nordliga breddgrader av nödvändighet är förnuftiga och jordnära och inte hemfallna åt vidlyftiga spekulationer. Vi älskar naturen, lider av vinterdepressioner och när midsommarafton äntligen kommer vänder det redan dagen därpå och går mot mörker igen. Det är en dålig jordmån för drömmar om framtiden. Eller? Det kanske bara behövs en liten knuff i rätt riktning?

Maths Claesson, på SF-Bokhandeln

I juryn sitter Maths Claesson (SF-Bokhandeln), Catharina Wrååk (Mix förlag) och Karin Tidbeck (författare till sf-romanen Amatka, som jag har i bokhyllan men ännu inte har hunnit läsa).

Här är några viktiga detaljer att hålla koll på:

  • Novellen ska vara inne senast den 18 mars 2013.
  • Vinnaren avslöjas på Världsboksdagen den 23 april 2013.
  • Bidrag mejlas in till manus@mixforlag.se och markeras med ”novelltävling” i ämnesraden.

Utöver vinnaren kanske så kallade hederspristagare ska utses. Vinnarnovellen och eventuella hederspristagares noveller publiceras i MIX digitala utgivning, med sedvanligt kontrakt och royalty.

Lycka till!

Författare: Stefan

Författare, journalist, fotograf och antropolog, intresserad av berättelsen, berättandet, bilden och det skrivna ordet. Läser, observerar, tänker och skriver en hel del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: