Karin Tidbeck prisad för Jagannath Stories

På sin hemsida skriver Karin Tidbeck själv att hon har haft ett fantastiskt 2012. Som fortsätter ända in i 2013!
För i måndags meddelade Locus Magazine på nätet att hon har vunnit 2013 års William L. Crawford Fantasy Award för sin engelska novellsamling Jagannath Stories. Idag spred Karin Tidbeck själv sin glädje genom att nämna det på sin egen hemsida. Även Swecon 2013 har uppmärksammat hennes fina utmärkelse.

Att säga att allt Karin Tidbeck har skrivit (hittills) har hyllats och rosats är en underdrift av episka proportioner, och Jagannath Stories beundrare är legio – och kända av science fiction och fantasyläsare världen över.

Bland de övriga nominerade, de hon knäppte på näsan, var bland annat Rachel Hartman för hennes roman Seraphina, Saladin Ahmed med Throne of the Crescent Moon och Kiini Ibura Salaam för Ancient, Ancient.
Och hon sällar sig till ett fint sällskap av tidigare vinnare av priset. Vad sägs om Charles de Lint, Kij Johnson, Joe Hill, Karen Lord, Steph Swainston och, fjolårsvinnaren Genevieve Valentine?

Som om inte det vore nog så är hon med på Locus Magazines egen rekommenderat-lista över det bästa som skrevs i läsväg 2012.
Ändå skriver Karin Tidbeck att allt ovan toppas av att hon 2012 gick och gifte sig :).

Jag skriver grattis, hur som helst. Till allt. En ytterligare hyllning jag kan bidra med är att (köpa och) läsa hennes böcker. Ni bör kanske fundera på att göra detsamma?

Författare: Stefan

Författare, journalist, fotograf och antropolog, intresserad av berättelsen, berättandet, bilden och det skrivna ordet. Läser, observerar, tänker och skriver en hel del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: