Spinoff-filmer väntar i Star Wars universum

Dagstidningen Dagens Nyheter hämtar idag sitt kulturella nyhetsstoff från Entertainment Weekly, som i sin tur har avslöjat vad Disneys verkställande direktör, Bob Iger, meddelade i tisdags.

Vad avslöjas då? Jo, att det blir spinoffer på den populära rymdsagan i Star Wars universum. Det tycks särskilt röra sig om två karaktärer som ska få mer utrymme i egna filmer, nämligen Han Solo och Boba Fett.
Walt Disney Co köpte ju Lucasfilm ifjol, som ju låg bakom Star Wars-filmerna, och har redan tidigare sagt att det ska bli en post-Jedins återkomst-trilogi i själva rymdsagan (George Lucas ska ju, sägs det, ha haft sina nio filmmanus redo länge, och sex av dem har ju blivit film), så det här är verkligen nyheter för den som älskar detta universum. Huruvida Disney är rätt filmbolag att förvalta de här filmerna eller ej, återstår att se.
Det är för övrigt känt att det är J. J. Abrams som ska regissera den första av trilogins filmer, och ryktesvis är Harrison Ford, Mark Hamill och Carrie Fisher tillbaka i sina paradroller, som väl inte behöver nämnas vid namn, eller? (Kom igen nu, ni vet vilka roller de spelar!)

Den filmen planeras ha premiär 2015 och blir den totalt sjunde i själva Star Wars-sagan.

Hur som helst, i den ena spinoffen ska Boba Fett ut på äventyr. Den slemme prisjägaren ska tydligen vara omgiven av en stor del av galaxens avskum till skurkar.
I den andra står Han Solo i fokus. En ung Han Solo, som ska handla om hur allting började för den godhjärtade smugglaren.

Kan bli spännande. Eller inte. Har ingen aning, men åtminstone Han Solo var ju en favoritkaraktär.

 

Författare: Stefan

Författare, journalist, fotograf och antropolog, intresserad av berättelsen, berättandet, bilden och det skrivna ordet. Läser, observerar, tänker och skriver en hel del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: