Fria Ligan ger ut Mutant

Rollspelsföretaget Fria Ligan, som ligger bakom det påkostade Svavelvinter, det rymdförankrade Coriolis och även arbetar på att göra spel av Peter Bergtings Legenden om Morwhayle, skrev för ett par dagar sedan på sin hemsida att det planerar att ge ut sin version av det klassiska rollspelet Mutant.
Startboxen kommer att få undertiteln År Noll, som troligen inte har något som helst att göra med Röda khmerernas definitiva maktövertagande i Kambodja, och Phnom Penh, i april år 1975.

Så här skriver Fria Ligan på sin hemsida:

Spelet, vars startbox får undertiteln År Noll, produceras under licens från Paradox Entertainment och målet är utgivning våren 2014 – 30 år efter Äventyrsspels första version av spelet. Mutant: År Noll produceras av Fria Ligan, men även flera erfarna och skickliga tidigare Mutantskribenter deltar i projektet.

Som ett slags teaser har företaget redan gjort en minitrailer om nyheten:

Författare: Stefan

Författare, journalist, fotograf och antropolog, intresserad av berättelsen, berättandet, bilden och det skrivna ordet. Läser, observerar, tänker och skriver en hel del.

4 reaktioner till “Fria Ligan ger ut Mutant”

  1. Tyvärr har jag aldrig spelat Mutant(förutom ett kort äventyr som spelledare med två andra på cirka 3-4 timmar), fick intresset för det efter det att de sluta sälja det, och jag var/är galet intresserad i det. Riktigt glad över nyheten 🙂

  2. Det var aldrig mitt favvorollspel, om jag ska vara ärlig (för det var Drakar och Demoner och, lite senare, Stjärnornas Krig).
   Mina rollpersoner i Mutant envisades med att dö hela tiden.
   Men själva stämningen, muterade djur och vår spelgrupp var suverän.
   Ja, det är en glad nyhet. Får Fria Ligan till det lika bra som de verkar ha fått till Svavelvinter, så lär det bli kanonsnyggt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: