Fantastisk Podd

”Fantastisk Podd är en podcast som produceras av fantastikförfattare som bor och arbetar runt om i Sverige och Finland (Svenska Västkusten, Malmö, Stockholm och södra Finland). Avsnittens innehåll kretsar runt skrivande och fantasy, science fiction och skräck.”

I torsdags hade Fantastisk Podd sitt premiäravsnitt tack vare vår finska grupp, i vilken Mia Franck, Maria Turtschaninoff, Hannele Mikaela Taivassalo och Jenny Wiik ingår. Preimärpodden finns här.

I de övriga laguppställningarna återfinns för övrigt:

  • (SVENSKA) VÄSTKUSTEN: Susanna Björnberg, Pål Eggert, Susanna Nissinen, Fredrik Persson och undertecknad.
  • MALMÖ: Kristina Hård, Nene Ormes och Karin Tidbeck.
  • STOCKHOLM: Peter Bergting, Boel Bermann, Anders Björkelid, Erik Granström och Oskar Källner.

Det är inte heller uteslutet att fler namn tillkommer i någon av grupperna i framtiden.

Det började med lite snack på Fantastika (Swecon 2013 i Sickla) i höstas. Finländskorna hade långt gångna planer, vad jag minns, och många andra tyckte att det var en utmärkt idé. Jag ska villigt erkänna att jag dels inte trodde att det skulle bli något (ni vet, ibland blir det bara prat över en öl), dels inte har varit drivande på något sätt (ursäkterna är: jobbstress, sjukdomar och elände inom familjen, varav framför allt de två sistnämnda har förhindrat mig från att vara så delaktig i poddprojektet som jag först tänkte).
När det nu blir av är jag enormt glad över att det finns så drivna, engagerade och entusiastiska personer runtom i Sverige och Finland. Det ska bli grymt roligt att höra och sprida insikter och åsikter och tankar om det egna skrivandet, världsbygge, karaktärer, författarmässiga problem och annat som hör skrivandet till.
Och som sagt, finländskorna har satt en hög standard för oss andra att leva upp till.

Förresten, sprid gärna ordet – och länken till Fantastisk Podd – vidare i nätrymden och överallt. Ju fler som lyssnar, desto roligare (hoppas jag :)).

Författare: Stefan

Författare, journalist, fotograf och antropolog, intresserad av berättelsen, berättandet, bilden och det skrivna ordet. Läser, observerar, tänker och skriver en hel del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: