Några rader ur Röda dagars hämnd-prologen

Jag är inte riktigt klar med Röda dagars hämnd-manuset ännu, men det närmar sig, det närmar sig. Prologen är emellertid färdigskriven (tills jag redigerar om?). Tänkte bjuda på ett mycket kort utdrag ur den, nämligen de allra första raderna. Så som jag vill att den ska börja, i varje fall.
Håll till godo (i väntan på resten).

Observandum: För er som har läst delarna 1 och 2 i En saga om sorg-serien, Fred så gyllene respektive Flammor av vrede, framgår innehållet nedan klart. För er som inte har läst föregående delar så blir textsnutten nedan lite av spoiler. Läs på egen risk.

 

 

 

 

Röda dagars hämnd – utdrag ur prologen

Röda strimmor, purpurne fläckar. Resultatet av den svarta nådens härjning, här, i Vattenpalatset. Sjutton sändebud, femton lik. Quistor hade framfört idén att förlägga de semariska delegaterna till palatsets södra flygel, Roshallarna, med dess privata, avskilda trädgård och kamrar, med dess magnifika utsikt över klippkanten ner till Smaragdhavet, med dess svalkande pelargång och prunkande pergola. Utländska dignitärer eller inhemska prominenta gäster gavs tillgång till den här delen av palatset vid besök.

Ett misstag. Det visste han nu, i efterdyningarna. Ett fruktansvärt misstag.

”Oraklet bakom skynket hade rätt”, sade Thyliens främste, kung Marolf den förste. ”Hon förutsade blodbadet. Vid gudarna, varför trodde jag henne inte?”

”För att hon har vilselett er tidigare, min kung”, sade Quistor Clevence. ”För att hennes förutsägelser är vaga.” Och insvepta i opiumrök och förhäxande rökelse. ”Innebörden av ’oräkneliga röda droppar i vattnets ros’ klarnade först i efterhand. Vem skulle ens ha kunnat gissa vad hon syftade på?”

”Mm, ja.” Marolf Protheroe försjönk i grubblerier, där han satt på huk intill Quistor.

Tillsammans studerade de resterna av de förödande, obegripliga morden.

Författare: Stefan

Författare, journalist, fotograf och antropolog, intresserad av berättelsen, berättandet, bilden och det skrivna ordet. Läser, observerar, tänker och skriver en hel del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: